O prvním novoročním víkendu se tradičně rozjela další kola Bodovacích turnajů mládeže, tentokrát na severu Čech. Mladí Sparťané vezou z prvního dne hned čtyři cenné kovy!

Liberec pořádal turnaj mladšího žactva, kde jsme měli tři zástupce. Nejlépe se dařilo Davidu Sochorovi, který si odvezl cenný úspěch ze dvouhry i čtyřhry!

David bez sebemenších problémů prošel skupinou, aniž by ztratil set a byl tak nasazen do druhého kola v hlavní soutěži. Tam nastoupil proti Vohejnovi (Heřmanův Městec), kterého porazil ve čtyřech setech. Ve čtvrtfinále zdolal v pátém setu řeznovického Dohnala 3:2 (-7-5-3-7-5) a až v semifinále prohrál s celkovým vítězem a zároveň krajanem, se Šípem z pražské Kotlářky. Vybojoval si tedy krásné bronzové místo! Tim to však nekončilo. David se společně s havířovským Kmentem probojoval v deblu do semifinále, kde ale nestačili na dvojici z HB Ostrov na Hitzgera a Svobodu v pátém setu 2:3 (5,-7,-7,7,-8). David si tedy odvezl dva cenné bronzy!

Kája Jaroňová ve skupině porazila Polákovou 3:1 (Vlašim), Truněčkovou 3:0 (Hr. Králové), Jaramillo 3:0 (Plzeň) a postupovala tedy také z prvního místa do hlavní soutěže, kde ale podlehla chebské Lošťákové. Ve čtyřhře spolu s havířovskou Ščibraniovou se dostala až do semifinále, kde ve čtyřech setech prohrály s párem Antošová/Mazalová. Kája tak připsala Spartě další medaili!

Martin Jandus hrál turnaj kategorie B. Ve skupině si vybojoval první místo a ve vítězstvích ho zarazil až v semifinále krajan z Elizzy, Vavroušek. Díky postupu do semifinále si tak ale zajistil na příštím BTM účast v turnaji elitní kategorie A! Martin byl ale i posledním, kdo přispěl do klubové sbírky medailí!

V Jablonci mezitím probíhal turnaj dorostu. V kategorii A skončil Vašek Podrazil ve skupině čtvrtý a zvítězit se mu bohužel nepodařilo ani v úvodním kole útěchy, kde ho přehrál hradecký Bohdanecký.

V kategorii B se nejdále dostal Adam Sochor, když v hlavním pavouku zvítězil nad Milkovem (Svinov) a Černým (Slaný) a prohrál až s litoměřickým Skokanem.

Mirek Šmíd rovněž postoupil z prvního místa ve skupině, ale neporadil si s Dobiášem (Soběslav).

Dana Skopce dělily od postupu do hlavní soutěže pouhé dva míčky, ve skupině prohrál s Otáhalem (Přerov) a Vojnou (Kladno) shodně 2:3.

Aneta Kohlmannová, Natálie Handlová a Andrea Jungwirthová odehrály turnaj B. Naty vyhrála ve skupině všechny své zápasy a z prvního místa se dostala do hlavní soutěže, kde v pátém setu smolně prohrála s Terezou Prázdnou z TJ Sokol Náklo. Aneta s Andreou postoupily ze druhých míst, Aneta poté zvítězila nad Grimmerovou (Dobré) a nestačila na Pařízkovou, Andrea prohrála s Pisárovou (Rakovník).