Ve dnech 7.-14. dubna se v Lucembursku konal mezinárodní evropský kemp, kterého se zúčastnil i náš sparťan David Sochor a nevedl si zde vůbec špatně!

Davis spolu s Jindřichem Morávkem (Strážnice), Vendulou Šichanovou (Dobré) a Magdalénou Ščibraniovou (Havířov) celý týden trénovali pod dohledem zkušených čínských trenérů.

První den odehráli turnaj s cílem rozřadit se do tréninkových skupin. Zde David skončil, jako nejlépe z české výpravy, na 6. místě, čímž si zajistil místo v A skupině.

Každé ráno započalo rozcvičkou a hned po snídani první tříhodinová fáze zaměřena na práci nohou a pohyb za stolem. V odpolední fázi byl kladen důraz na servis a návaznost, druhá část byla zásobníková. Krom herní přípravy se hráči dozvěděli například i více o plastových míčcích – hře a taktice nebo o rozdílnosti v postoji u Evropanů a Číňanů. Neminula je i procházka po centru města.

I v posledním dni se David rozhodně neztratil. Opět, jako v prvním dni, si vedl nejlépe z celé výpravy, když bohužel o kousek nepostoupil po prohře v pátém setu s Izraelcem do semifinále. I přesto se ale umístil na 8. místě!