V neděli dne 25.11. zakončilo mladší žactvo s dorostem letošní seriál Grand prix. Jednou zlato, pětkrát stříbro a jednou bronz! Takhle to vypadalo pro náš oddíl!

Jednoznačně nejlépe se dařilo Adamu Sochorovi, který vyhrál skupinu a pak bez větších problémů postupoval až do finále, kde si poradil s oddílovým spoluhráčem Danielem Skopcem 3:1. To ale nebyla jediná medaile pro něj za tento turnaj! Společně se svým mladším bratrem Davidem se dostali ve čtyřhře až do semifinále a odnášeli si domů společný bronz!

Dan Skopec byl druhým sparťanem, který prošel přes své soupeře až do finálového zápasu. Ve skupině prohrál pouze se Zachardou z Elizzy, další přemožitel byl až ve finále Adam a Dan si tak odnášel zatím své nejlepší umístění letos!

Lukáš Rulc a David Sochor skončili třetí ve svých skupinách. Lukáš po prohře s Kadavým a Maratem ve skupině šel v soutěži o 9.-16. místo v prvním kole na plzeňského Jůzu, s nímž prohrál po bitvě 2:3 (7,-9,10,-8,-7). Celkové místo obsadil 16. pozici. David v prvním kole narazil na Naty Handlovou, nad níž vyhrál a vybojoval si celkové 9. místo.

Petr Šusta s Naty Handlovou hráli taktéž soutěž o 9.-16. umístění. Petr prohrál v prvním kole s boleslavským Botkou těsně 2:3 (8,-4,5,-10,-9). Pak ale vyhrál nad vršovickým Veselým ve třech setech a o 13.-14. místo se střetl právě s Naty, se kterou prohrál 1:3 a skončil tak na 14. místě a Naty tak na místě třináctém. Petr ale ještě přidal další medaili do sparťanské sbírky, když se svým vršovickým deblovým spoluhráčem Veselým postoupili až do finále, kde už byl nad jejich síly pár Šimůnková s Kadavým.

Ondra Melíšek vyhrál skupinu v turnaji B a poté porazil kladenského Bláhu v pátém setu (9,-5,-9,8,7), v dalším kole ale nestačil na Adama Reka. O umístění si pak poradil s Michlíkem 3:0 a s Gräfem 3:2 (5,-4,-9,5,8) a domů si tak odvážel celkové páté místo.

Naty Fabiánová skončila ve skupině třetí. V prvním kole útěchy vyhrála nad kladenským Kačenkou ve čtyřech setech, poté nad slavojáckým Slavíčkem v pátém setu 3:2 (-4,9,-4,4,9). O postup do semifinále ji dělila koncovka pátého setu s kotlářskou Bendovou 2:3 (4,9,-8,-3,-7). Skončila tedy na děleném 5.-8. místě.

Další sparťanské naděje nás reprezentovaly v mladším žactvu!

Kája Jaroňová postoupila do hlavní soutěže ze druhého místa, když ve skupině prohrála jen s Řeháčkem ze Slaného. Poté v prvním kole narazila na jeho oddílového spoluhráče Adama Krčka a i přesto, že prohrávala 7:10 v rozhodujícím pátém setu, nevzdala se a vyhrála 13:11! Ve finále pak prohrála s vlašimským Vaiglem, ale i tak si odnášela cenný kov! Tím ale nekončila! V deblu spolu se svým spoluhráčem Veseckým vybojovali stříbro, když až ve finále prohráli s Krčkem a Řeháčkem ze Slaného!

Jenda Marhol si poprvé zahrál turnaj kategorie A díky třetímu místu na minulém GP. Ve skupině skončil čtvrtý se dvěma výhrami nad Procházkou a Oherou. V soutěži o 9.-16. místo prohrál v prvním kole s Kasnerem ze Slaného, o 13.-16. místo s elizzáckým Havelkou a v boji o 15.-16. místo vyhrál nad Zuzákovou 3:1.

Martin Jandus se umístil ve skupině na třetím místě. V soutěži o 9.-16. místo vyhrál nad bohnickou Zuzákovou ve třech setech. S kotlářským Procházkou pak v koncovce pátého setu 3:2 (-9,3,-7,5,10) a s Makarou o 9.-10. místo vyhrál také 3:2 (5,-8,2,-10,8)!

V turnaji B startoval Pavel Šourek, který postupoval ze druhého místa do hlavní soutěže. Pavel v prvním kole porazil čakovického Červinku, poté nasazeného Lebedu z Elizzy a až v semifinále byl nad jeho síly kotlářský Maděra. V zápase o 3.místo prohrál v pátém setu s Elicerem ze Slaného v pátém setu 2:3 (-6,11,-10,9,-5).

Terezka Melíšková skončila na třetím místě ve skupině a hrála tedy útěchu. Tam si poradila s elizzáckým Podrázkým, v semifinále poté s jeho oddílovým kolegou Matějem Maškem ve třech setech a až ve finále ji porazil jeho bratr Jan. Ale i tak Terezka přispěla dalším kovem!