První prosincový den se uskutečnil první žebříčkový turnaj mládeže v Havlíčkově Brodě. Dvacet čtyři nejlepších chlapců a děvčat z republikového žebříčku měřilo své síly a nechyběli mezi nimi i sparťani!

Naty Handlová ve skupině podlehla nasazené dvojce turnaje, rakovnické Pisárové, ale ve druhém zápase o postup si bez problému poradila s ostravskou Vavřinovou. Do hlavní soutěže tedy postoupila ze druhého místa. Tam v prvním kole narazila na nasazenou čtyřku, na děhylovskou Segetovou. I přes to, že byl zápas velmi napínavý a rozhodovaly koncovky, tak poslední míček v koncovce čtvrtého setu skončil 17:19 a 3:1 na sety ve prospěch hráčky se sendvičem z Děhylova. V zápasech o 9.-16. umístění prohrála v koncovce pátého setu se Sazimovou. Poté si už ale poradila s Bačinovou ve třech setech a poslední zápas vyhrála 3:2 nad Ducháčovou (všechny tři z SK Dobré). Naty si tedy uhrála nakonec i lepší umístění, než své dosavadní na žebříčku. Do turnaje vstupovala jako patnáctá a tady si uhrála celkové 13. místo!

Vašek Podrazil si uhrál svoji pozici na žebříčku. Ve skupině nestačil na hodonínského Brhela, poté ale ve druhém zápase zdolal v pěti setech ostravského Slavíka a zajistil si tím tak postup do hlavní soutěže. Zde si zahrál krajanský souboj, neboť mu los přidělil kotlářského Šípa, který ho ve třech setech porazil. V zápasech o celkové umístění prohrál se soběslavským Dobiášem. Proti Barošovi z SKST Havířov ale vyhrál a v posledním zápase o 13.-14. místo zvítězil nad litvínovským Fenclem po pětisetové bitvě. V turnaji startoval jako třináctka a své umístění si potvrdil.

Andrea Jungwirthová do turnaje vstupovala jako nasazená jedenáctka. Ve skupině měla nasazenou jedničku a později i vítězku celého turnaje Sommerovou z pražské Kotlářky. Po prohře s ní prohrála s Ducháčovou z SK Dobré v pátém setu a hrála tedy o 17.-24. místo. V prvním kole si poradila ve třech setech s Mazalovou z TJ Olympia Bruntál a dále jí nezastavila ani Kateřina Ďuláková ze Zlína. V posledním zápase o 17.-18.místo bohužel Andrejka v pátém setu podlehla Meškánové z Vyššího Brodu a obsadila tak celkové 18. místo.

Žebříčkovým turnajům mladšího žactva a dorostu patří víkend 15.-16.12. a v mladších budeme mít také naše naděje.